de verzamelaar
Janne vertelt over Pluk Je Momenten tijdens #sui32 from Stand-up Inspiration on Vimeo.


“Heb jij in de afgelopen dagen een mooi moment meegemaakt en zou je dat voor me willen tekenen?” Dat is wat ik – Janne Willems- aan mensen vraag. 

Ik ben namelijk op zoek naar de kleine momenten die je doen glimlachen; prachtige kleuren op de lapjesmarkt, een leuke flard van een gesprek en lekker fluitspelen. Deze mooie momenten vind ik overal waar ik mensen tegen kom: op (straat)feesten, workshops en in café's, maar bovenal in de trein. 

Ik vraag iedereen of ze in de afgelopen dagen een mooi moment beleefd hebben en of ze dat moment willen tekenen, knippen, plakken of anderzins verbeelden. Het is gaaf om te zien hoe positief mensen op zo'n vraag reageren. Er ontstaan dan mooie dingen; gesprekken, vrolijk pratende treincoupé's of een ontroerend kaartje dat snel in je handen gedrukt wordt voordat iemand moet uitstappen.

Ik verzamel mooie momenten om ik er vrolijk van wordt, energie krijg van de reacties en nieuwsgierig ben naar de mooie momenten van anderen. 

Het idee is ontstaan omdat ik sinds een aantal jaren zelf mijn eigen mooie momenten verzamel. Hierdoor wilde ik meer weten over de mooie momenten van anderen. Ook ontdekte ik de kracht van het verzamelen van deze momenten. Deze wil ik graag uitdelen.


21 opmerkingen:

 1. Janne sprak mij net aan in de trein. Of ik mijn mooiste moment van de afgelopen week wilde tekenen. Ik pakte de kleurtjes en voor ik het wist zat ik, samen met de rest van mijn medereizigers, ijverig te kleuren. Iedereen zijn of haar eigen mooie moment, muisstil. Als ik je deze week weer tegen kom, dan teken ik dat moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om hier je mooie moment terug te lezen. Echt super. Ik hoop je deze week nog te zien in de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een super site, ik geniet ook vaak,dagelijks van zoveel mooie dingen om me heen,mensen,de vogels in onze tuin,de wolken,de sterren, teveel om op te noemen wat een super om dit met elkaar te delen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Wat geweldig, zo'n positief idee. Mijn complimenten, ik las je stuk in de margriet en ik ben erg onder de indruk van je initiatief. Ik word alleen al blij van de gedachte dat ook ik mijn mooie momenten ga vastleggen. Dankjewel daarvoor.
  Groetjes, Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben van nature een vrolijk persoon, maar toen je me zojuist in de trein vroeg om een mooi moment besefte ik dat ik de afgelopen dagen mezelf in de weg heb gezeten. Doordat je me 'dwong' om aan een mooi moment te denken heb ik mijn goede humeur terug gevonden. Op de fiets naar huis kon ik de glimlach niet van m'n gezicht krijgen en besefte ik dat geluk soms echt overal is. Bedankt voor je mooie initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha janne
  Ik denk met plezier terug aan de nacht van 'acht uur overwerken'. Jouw workshop bracht een paar mooie verhalen naar boven. Ik schreef er een stuk over op mijn weblog. En later een verhaal in een verhalen workshop.
  http://www.sociaalondernemer.blogspot.com
  Ik hoop je nog eens tegen te komen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, een mooie momenten site...ik kan af en toe zo oprecht genieten van een moment, bijv. als ik naar mijn kinderen kijk of een mooie lucht zie, of het getwitter van de vogels en de schaterlach van iemand. Gelukkig kan ik er van genieten, want het moment is zo voorbij en we laten ons al zo leven.

  'Geniet van je uitzicht' is voor mij een mooi credo, zelfs al sta je in de file.

  Dank voor dit moment en succes met plukken :)

  groeten, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke site om zo onverwachts tegen te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuke site!
  Zag net mijn oudste zoontje de jongste helpen met lopen, en dacht ja, da's zo'n moment.

  Leuk dat een website ervoor kan zorgen dat je je dat dan extra realiseert.

  Dank je wel, Groeten Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hi! top site! alleen waarom zet je niet veel meer leuke momenten op de site? (: ze zijn zo geweldig!
  groet, noor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoi,ik hoorde je op de radio,ik ga zelf nooit meer met de trein omdat dat voor me werk niet meer hoeft,maar anders had ik zeker de tijd genomen om een mooi moment te tekenen,ik vind het een heel mooi en positief project.
  mijn complimenten!!
  grt suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig initiatief Janne! Ik heb met tranen in mijn ogen naar je speech geluisterd. Wauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zou ik het leuk vinden jou eens te ontmoeten (In de trein zo lekker spontaan!)
  Ik verzamel mooi geschreven stukjes en dat van jou heb ik verzameld omdat ik er een goed gevoel van heb gekregen.
  dank je wel!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi,
  Ik lees nu voor het eerst iets over pluk je momenten in Gezond.nu. Wat een geweldig idee!! Ik hoef helaas niet met de trein..... maar je hebt me zeker op een idee gebracht. Mooie momenten verzamelen!
  Dank en nog veel mooie momenten toegewenst!
  Groet, Susanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dag lieve Janne!

  Ik woon in Frankrijk en hoor je net op Nederlandse radio. Wat word ik BLIJ van jou! Wat een geweldig initiatief, wat een LEF, wat ben jij een HARTEN-OPENER! Dit noem ik nou de KRACHT van EENVOUD. Dank je wel!!
  Arrijanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het moment van het krijgen van de vraag van Janne, was echt een cool moment van de week! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mensen het leven is mooi alleen wij maken het 'lelijk'

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gisteren heb ik een mooimomentkaartje 'getekend', waarbij het moeilijk was te kiezen, want mijn leven, mijn week, mijn dag kent veel mooie momenten. Maar eerlijk is eerlijk: als iemand je ernaar vraagt het concreet te maken, besef je dat nóg meer. Dank je wel Janne!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. mart. 14 mrt 2012

  Ik heb twee fijne dagen doorgebracht met een dierbare vriendin die haar 41e verjaardag vierde. De eerste dag hebben we een workshop intuitief schilderen gedaan en de dag erna een transformatiespel. We kennen elkaar al bijna 25 jaar en deze dagen waren erg bijzonder voor ons. Bijzonder is het als die dagen een gouden randje krijgen doordat je in de trein terug naar huis gevraagd wordt je mooiemoment te tekenen. Dank je wel Janne, je maakt veel mensen blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. tanja maes19 april, 2012

  inspirerend Janne - mooi initiatief, wordt er vrolijk van hier in 't verre Australie. tanja m. (ex-kronenberg)

  BeantwoordenVerwijderen